48ος Τελικός κυπέλλου Ε.Π.Σ. Καστοριάς.

Σε έναν αγώνα γιορτή για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο της Ε.Π.Σ. Καστοριάς, αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων, Κυπελλούχος του 48ου Τελικού Κυπέλλου για την αγωνιστική περίοδο 2025-2026 αναδείχθηκε το σωματείο «ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1980». Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς τέρματα, ενώ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα της ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ 1980 κατάφερε να πετύχει το 1-0 με γκολ του Paolo Ivani, σκορ που παρέμεινε ως το τέλος. Η ομάδα του ΗΡΑΚΛΉ ΠΟΛΥΚΆΡΠΗΣ αν και διεκδίκησε την ισοφάριση μέχρι και το τελευταίο λεπτό δεν κατάφερε να φέρει το παιχνίδι σε ισορροπία και τελικά η ομάδα της ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ 1980 κατέκτησε το Κύπελλο. MVP του αγώνα αναδείχτηκε ο σκόρερ του τελικού Paolo Ivani.

Ο Πρόεδρος και η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Καστοριάς συγχαίρουν όλους τους πρωταγωνιστές του Τελικού, τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές των δύο ομάδων για την άψογη συμπεριφορά τους καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Συγχαρητήρια στην ομάδα της “ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ 1980” για την κατάκτηση του Κυπέλλου! Συγχαρητήρια και στον Φιναλίστ, την ομάδα του “ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΛΥΚΆΡΠΗΣ” για την προσπάθεια! “Η αξία του αντιπάλου δίνει μεγαλύτερη σημασία και δόξα στον νικητή”.

Ευχαριστούμε το φίλαθλο κοινό για την προσέλευση στο γήπεδο της Μεσοποταμίας και την ανταπόκριση στο κάλεσμα μας. Η ορθή διοργάνωση του 48ου Τελικού Κυπέλλου της Ένωσης ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και συνεργασίας. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή και την παρουσία τους τα παιδια του ΚΔΗΦ Καστοριάς “ΕΥΗΜΕΡΙΑ” και του ΚΔΑΠ μεΑ “ΨΥΧΑΓΩΓΩ” που συνόδευσαν τις ομάδες πριν την έναρξη του αγώνα κάνοντας “Πάσα στην Αποδοχή” και στέλνοντας το ηχηρό μήνυμα της συμπερίληψης, της ισότητας και της αλληλεγγύης. Το ποδόσφαιρο ανήκει σε όλους.

Η Ε.Π.Σ. Καστοριάς ευχαριστεί και συγχαίρει τους διαιτητές του Τελικού και συγκεκριμένα τον διαιτητή κ. Λάζαρο Τρυφόπουλο όπως και τους βοηθούς του κ. Νικολέτα Γιοβανοπούλου και κ. Βαγγέλη Νεστορίδη καθώς και τον 4ο διαιτητή κ. Δήμο Τζάμο που στάθηκαν αντάξιοι της περίστασης και απένειμαν δικαιοσύνη. Ευχαριστούμε τον Δήμο Καστοριάς που ήταν συνδιοργανωτής, την Διοίκηση της ΑΣΤΡΑΠΉΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΊΑΣ για την άψογη φιλοξενία και την ανταπόκριση ώστε ο Τελικός Κυπέλλου να διεξαχθεί κάτω απο τις καλύτερες συνθήκες. Ευχαριστούμε επίσης τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, για την συμβολή τους στον αγώνα.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ Καστοριάς κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου μαζί με τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ Κοζάνης κ. Αναστάσιο Θεοδωρίδη, απένειμαν στην ομάδα της “ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 1980” τα μετάλλια και το τρόπαιο του νικητή. Την απονομή του τροπαίου του φιναλίστ στην ομάδα του “ΗΡΑΚΛΉ ΠΟΛΥΚΆΡΠΗΣ” πραγματοποίησε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο και πρόεδρος της Ε.Π.Σ Γρεβενών κ. Δήμος Κουπτσίδης ενώ ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς κ. Στάθης Βασιλειάδης βράβευσε τον MVP του τελικού Paolo Ivani.

Τους διαιτητές του Τελικού βράβευσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Σίμος Σπύρου, ο εκπαιδευτής και παρατηρητής διαιτησίας κ. Ιορδάνης Δημητριάδης και το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Θανάσης Κάκος. Με τιμητική πλακέτα τιμήθηκαν για την πολυετή προσφορά τους στο τοπικό ποδόσφαιρο ο κ. Νίκος Κόνσουλας, από το Πρόεδρο της Ένωσης, ο κ. Βασίλης Χριστόπουλος, από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Σαββόπουλο και ο κ. Χρήστος Κυριλλίδης, από τον ταμία της Ε.Π.Σ. κ. Βασίλη Μπότσαρη.

Συγχαίρουμε για άλλη μια φορά, τις Διοικήσεις των δύο ομάδων, τους προέδρους κ. Σάκη Ρήμο και κ. Παναγιώτη Σαμαρά, για τον πολιτισμό και το επίπεδο που έδειξαν στον Τελικό Κυπέλλου και τον ωραίο αγώνα που δίνουν καθημερινά, ώστε να υπάρχουν οι ομάδες τους. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους δημοσιογράφους και φωτόρεπόρτερ που κάλυψαν διαδικτυακά και δια ζώσης τον Τελικό Κυπέλλου.

Όπως είναι γνωστό ο κυπελλούχος της Ε.Π.Σ Καστοριάς θα συνεχίσει στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας, ενώ θα αγωνιστεί όπως και ο φιναλίστ στο 8ο SUPER CUP του Σεπτεμβρίου που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Με εκτίμηση, Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Σ Καστοριάς